Rakennuspalo sammuttajan silmin - somessa suosittu kirjoitus luettavissa myös nettisivuillamme

11.02.2018

Eräs aktiivinen hälytysosastolaisemme julkaisi keskiviikkona 7.2. suoritetun hälytystehtävän jälkeen kirjoituksen kuinka rauhallinen koti-ilta vaihtui hieman aktiivisempaan tekemiseen. Kirjoitus on kerännyt paljon kiitosta, kehuja ja tykkäyksiä palokuntamme some-tileillä Facebookissa sekä Instagramissa.

Nyt julkaisemme kirjoituksen myös kotisivuillamme, jotta kaikki pääsevät sen lukemaan. Myös blogin aloittamista palokunnan arjesta on mietitty someen sekä näille sivuille, saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

"Kello on juuri lyömässä iltakuutta. Ajattelin että työpäivän jälkeen että on hetki hengähtää ja voi rentoutua illan ajan. Juuri kun olen istahtamassa sohvalle, alkaa puhelin piipata tuttua sävelmää. Sävelmä kertoo siitä että puhelimeen on tullut viesti, mutta ei mikä tahansa viesti. Viesti on pelastustoimen tehtäväilmoitus.

Luet viestin: "rakennuspalo: keskisuuri, Mikkeli"

Ei muuta kuin nopeasti takki päälle sekä puhelin, lompakko ja avaimet mukaan. Vauhdikas hyppäys autoon ja nenä kohti paloasemaa. Paloaseman pihan lähestyessä vilkuilen että ketkä muut ovat jo saapuneet paloasemalle.... Autoista päätellen ainakin Ville, Tommi ja moni muukin... Ja näkyyhän siellä tuttu polkupyöräkin. Hyvä homma, eli päästään hyvällä vahvuudella matkaan. Säiliöauto olikin sattumalta ollut ajoharjoittelussa keikan sattuessa, joten se on hyvää vauhtia matkalla kohdepaikalle. Sammutusasu ylle ja nopeasti höökin takapenkille paineilmalaitteita päälle pukemaan.

Kohdepaikalla selviää että minkälainen homma on kyseessä. Omalle kohdalle osuu savusukeltajan rooli sekä sen tuomat tietyt tehtävät. Lämmöt on palavassa rakennuksessa kovat, sen voi huomata julkaisun yhteydessä kuvissa olevista kypäristä sekä sammutusasun takeista. Kypärä on sulanut ja takkien heijastimet ottaneet ns. lämpöä itseensä ja vaihtaneet väriä. Siinä kun useamman tunnin kiskoo letkuja ympäri pihapiiriä, käy savusukeltamassa sekä touhuaa kaikkea muuta, niin välillä voi tuntea hetkeä ennen "keikkaa" syödyn päivällisen maun suussa. Hommat eivät tosiaankaan ole siitä helpoimmasta päästä.

Palo saatiin sammumaan ja matka kohti paloasemaa ja kalustonhuoltoa voi alkaa. Kello on varmaan jotain yhdeksän-kymmenen illalla kun tehtävän jälkeinen kalustonhuolto alkaa. Pesut autoihin, varusteisiin, puhtaiden letkujen vaihto höökiin, muun käytetyn kaluston puhdistus... Lista tehtävistä asioista on pitkä. Täytyy myös muistaa syödä sekä puhdistautua itse, joten ruokailu sekä saunominen paloasemalla kuuluvat vielä illan ohjelmaan. Kalustonhuoltoa jää vielä seuraavallekkin päivälle.

Kello on 00.30 kun painan paloaseman oven kiinni. On aika lähteä kotiin nukkumaan, jotta jaksaa aamulla taas suunnata töihin.

Piti olla rento ilta kotona telkkaria katsellen, mutta ei se nyt aivan niin ollutkaan. Tällaista on vapaapalokuntalaisen arki. Tätä tehdään siksi että saat auttaa toista joka hädän hetkellä tarvitsee apua. Se on äärimmäisen tärkeä asia. Hyvällä yhteishengellä ja hyvällä osaamisella palokuntaporukassa näistäkin tehtävistä selvitään hyvin."

Jos kiinnostusta heräsi toimintaamme kohtaan, niin ota yhteyttä. Meillä on vielä monet haalaripaikat vapaana! ;)

04.01.2019Uusi vuosi, uudet kujeet
20.10.2018Syyskatsaus palokunnan toimintaan
22.06.2018Juhannuskuulumisia Otavasta
11.02.2018Rakennuspalo sammuttajan silmin - somessa suosittu kirjoitus luettavissa myös nettisivuillamme
31.12.2017Hyvää ja turvallista uutta vuotta 2018!
26.11.2017Vilkas viikonloppu Otavassa
25.11.2017Henkilöauto törmäsi vastaan tulleen linja-auton takaosaan Viitostiellä Mikkelissä, kuljettajan epäillään ajaneen huumeissa
12.11.2017Palokunta juhlistaa 100-vuotiasta Suomea itsenäisyyspäivänä
12.11.2017Päivä Paloasemalla 25.11.2017
24.09.2017Auto ajoi ulos tieltä aamuyöllä Mikkelissä - Kyydissä oli viisi aikuista nuorta

Siirry arkistoon »