Hälytysosasto

Hälytysosasto on palokunnan ydinryhmä, joka hoitaa palokunnan kenties näkyvimmän tehtävän, eli operatiivisen hälytystoiminnan. Osastoon kuuluu noin 20 jäsentä, ja henkilöstö koostuu hyvin erilaisista ja eri-ikäisistä ihmisistä. Heidän siviilielämän koulutus ja ammattitaustat tukevat hyvin palokunnassa tarvittavia erityistaitoja ja osaamista.


Vuodesta 2009 lähtien toimintaamme on kuulunut myös ensivastetehtävät. Ensivastetoiminta on Etelä-Savon Sosiaali- ja terveyspalvelujen (ESSOTE) alaisuudessa.

Hälytysosastolla on viikkoharjoitukset maanantaisin klo 18.00 kesäkuukausia sekä lyhyttä joulutaukoa lukuunottamatta. Osaston jäsenet harjoittelevat ja kouluttautuvat omien mahdollisuuksiensa mukaan myös muina aikoina, esimerkiksi kursseilla, koulutuspäivillä ja yhteisharjoituksissa.

Pelastustoiminnan sujuvuuden takaamiseksi palokunta tarjoaa hälytysosastolaisille monipuoliset mahdollisuudet osallistua erilaiseen kuntoa kohottavaan ja ylläpitävään toimintaan. Paloasemalla on esimerkiksi monipuolinen kuntosali, joka on palokunnan jäsenten vapaassa käytössä vaikka vuorokauden ympäri!