Kalusto

Sammutusauto ES 131


Mercedes-Benz 1234, vuosimalli 1999

"Hööki" sisältää runsaasti sammutus- ja pelastustoimintaan tarvittavaa kalustoa. Yksikkö hälytetään lähtökohtaisesti kaikkiin tehtäviimme (pois lukien ensivaste) niin sammutustöihin, tieliikenneonnettomuksiin kuin vahingontorjuntoihin ja kaikkeen siltä väliltä. Kuljettajan sekä yksikönjohtajan lisäksi paikat neljälle sammutusmiehelle. Yksikkö kykenee hoitamaan itsenäisesti pienet tehtävät, sekä aloittamaan sammutus- ja pelastustyöt ennen muita tukevia yksikköjä.

Säiliöauto ES 133


Volvo FL 10, vuosimalli 1990

"Pytty" sisältää pienemmän määrän sammutuskalustoa ja 12 000 litran vesisäiliön. Yksikköön mahtuu kuljettajan lisäksi yksi sammutusmies. Säiliöauto toimii tukiyksikkönä muille, yleensä sammutusautolle.

Miehistöauto ES 137


Mercedes-Benz Vito, vuosimalli 2016

"Seiska" on erityisesti miehistönkuljetukseen tarkoitettu yksikkö. Kuljettajan lisäksi paikkoja on kahdeksalle sammutusmiehelle. Autoa käytetään ensisijaisena ensivasteyksikkönä, mutta myös muihin huolto- sekä tukitehtäviin, esimerkiksi peräkärryn ja venetrailerin vetämiseen.

Vene ES 138


Sun Buster R, vuosimalli 1991

"Nipa" hoitaa vesillä liikkumisen yleensä neljän sammutusmiehen voimin. Venettä käytetään öljyntorjunta- ja vesipelastustehtäviin, sekä kaluston ja miehistön kuljettamisen järvellä. Asemapaikka on paloasemalla, josta vene kuljetetaan trailerilla sopivaan laskupaikkaan.