Nuoriso-osasto

Vauhdikkaita harjoitusiltoja, laadukasta koulutusta, hauskanpitoa, leirejä.

Sitä tarjoaa Otavan VPK:n nuoriso-osasto. Osasto on toiminut jo vuodesta 1980, jolloin toiminta alkoi poikaosastona.

Erikoisuutena osastollamme on ollut 1990-luvulta lähtien ystävyyspalokunta Saksan Glindessä, jonka kanssa yhteistyö jatkuu tänäkin päivänä. Olemme vuosien varrella tehneet vierailuja toistemme paloasemilla puolin ja toisin.

Mitä palokuntanuorisotoiminta on?

Toiminnan tavoitteena on koota 10-17 -vuotiaita tyttöjä ja poikia mukaan palokuntatyöhön, innostumaan ja harjaantumaan palokuntalaisiksi sekä kehittymään muutenkin vastuutuntoisiksi kansalaisiksi. Tällä hetkellä osaston vahvuus on noin 20 nuorta ja uusia harrastajia otetaan mukaan syyskauden alussa elokuun puolenvälin kieppeillä.

Kouluttajina toimivat palokunnan omat kasvatit, nuoriso-osaston vanhimmat ja hälytysosastolaiset. Monipuolinen ja tavoitteellinen koulutus opettaa niin pelastusalan perustaitoja niin teoriassa kuin käytännössä, sekä ryhmässä toimimisen taitoja. Koulutuksesta pyritään järjestämään monipuolista ja mielenkiintoista niin nuorten, kuin kouluttajienkin kannalta.

Harjoitusillat ovat torstaisin klo 17.30 alkaen. Syys- ja kevätkaudelle räätälöidään kausiohjelmat, joiden mukaan harjoitukset pidetään.

Aiheet ovat vaihtelevia, perusselvityksestä ja muista pelastusalan asioista ensiavun ja alkusammutuksen kaltaisiin jokaisen kansalaisen taitoihin. Välillä keskitytään pelkkään hauskanpitoon "hubaillan" muodossa. Vuoden aikana järjestetään myös erikoisharjoituksia, kuten 24h-toimintaharjoitus ja perinteiset Talvipäivät Susiniemessä. Vuoden kohokohta on monille kesällä oleva viikon mittainen alueellinen tai valtakunnallinen palokuntanuorten leiri. Leireillä kouluttaudutaan ja opitaan uutta Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön kursseilla, joiden sisältö ja vaativuus nousevat nuorten iän ja palokuntakokemuksen mukaan.

Mukaan toimintaan otetaan vähintään kuluvana vuonna 10 vuotta täyttäviä nuoria. Kausi alkaa elokuussa hieman koulujen alkamisen jälkeen. Tiedotamme näkyvästi Otavassa paloaseman, kauppojen ja koulun ilmoitustauluilla sekä internetissä palokunnan nettivuilla, Instagramissa ja nuoriso-osaston omalla Facebook-sivulla.

Kysyttävää toiminnasta tai harjoituksista? Ota rohkeasti yhteyttä!