Historia

Otavan VPK perustettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1933 mutta vaikean taloustilanteen ja kalustopulan vuoksi sen toiminta sittemmin hiipui. Vuonna 1939 pidettiin kokous jossa päätettiin perustaa palokunta Otavaan uudelleen.Vuonna 1940 perustettiin nykyinen Otavan VPK Ry. Ensimmäisen palokunnan auton lahjoitti Otavan Sahan johtaja H. J. Pölhö. Auto oli A-mallin Ford.


Paloaseman rakentamisen aikaan paloautona toimi Ford Sussex. Auto oli sotasaaliskalustoa ja palokunnan käyttöön se muutettiin Mikkelin peltiseppien toimesta. Autossa oli 500 litran vesisäiliö ja paikka moottoriruiskulle. Miehistölle paikka oli varattu lavalla.

Vuonna 1955 Otavan VPK sai ensimmäisen uuden paloauton. Malliltaan auto oli Ford F620. Tällä kalustolla edettiin aina 1970-luvun puoliväliin saakka.

1970-luvun puolivälissä saatiin uudeksi sammutusautoksi Kontio-Sisu. Auto palveli hälytyskäytössä aina vuoteen 1999 asti jolloin sen korvasi nykyinen sammutusauto, Mercedes-Benz. Sisu palveli hälytyskäytöstä poistumisen jälkeen nuoriso-osaston omana autona vielä vuosikausia, mutta sittemmin esimerkiksi säilytystilojen puutteen takia se on myyty yksityiskäyttöön.

Nykyiseen kalustoomme kuuluu myös säiliöauto, miehistönkuljetusauto, vene sekä moottorikelkka. Tämänhetkisestä kalustosta löydät kuvia ja tietoa kohdasta Asema 13 -> Kalusto.